Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Chef van Eethuis Litus verwent medewerkers Blijdorp met 500 harten uit peperkoek

DendermondeDe medewerkers van Blijdorp, die instaan voor de zorg van kinderen en volwassenen met een mentale beperking, werden donderdag getrakteerd op grote peperkoeken harten. Die kregen ze van chef Danny Van Hemelrijck en zijn vrouw Micheline, uitbaters van Eethuis Litus in Dendermonde. Een soepverkoop bracht geld in het laatje om de peperkoek te kunnen schenken.

  1. Jacky Lafon kan haar geboortestad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermonde”
    PREMIUM
    Dendermonde

    Jacky Lafon kan haar geboorte­stad niet loslaten: “Er is geen mooiere Grote Markt in Vlaanderen dan die van Dendermon­de”

    “Mijn nieuwe show heet ‘Zo Dankbaar’, omdat ik dankbaar ben dat ik ooit in dit vak ben gestapt en zoveel mensen blij mag maken.” Jacky Lafon is 76, maar heeft geen tijd om te niksen. De actrice/zangeres trekt met haar variétéshow op tournee door Vlaanderen en keert zo terug naar haar roots. Mocht daarbij zeker niet ontbreken: een optreden in haar geboortestad Dendermonde. “Ik koester veel mooie herinneringen aan deze stad”, zegt ze. “Al waren er ook de donkere dagen, toen het leven van mijn dochter hier aan een zijden draadje hing.” Aan ons vertelt Jacky hoe de band met de Ros Beiaardstad nooit verbroken werd.