Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Carnavalsvereniging Centrum België heeft nieuw Driegestern in jubileumjaar

DendermondeCarnavalsvereniging Centrum België heeft een nieuw Driegestern aangeduid. Prins, Boer en Jonkvrouw werden aangesteld tijdens een Pronkzitting in Oudegem. En dat in een jubileumjaar voor de vereniging.

 1. “Waaslanders waren eeuwen geleden al plantrekkers”: Archeologen Erfpunt ontrafelen geschiedenis van onze regio
  PREMIUM
  Waasland

  “Waaslan­ders waren eeuwen geleden al plantrek­kers”: Archeolo­gen Erfpunt ontrafelen geschiede­nis van onze regio

  De archeologen van Erfpunt legden de voorbije maanden heel wat opmerkelijke vondsten bloot in het Waasland. “Bij archeologie denken mensen vaak aan het oude Griekenland of Rome zonder te beseffen dat er interessante geschiedenis pal onder hun voeten ligt”, zegt archeoloog Thierry Van Neste. Een gesprek over ‘mini-opgravingen’ op kantoor, de eeuwenoude plantrekkers van het Waasland en shoppingcentra uit de Romeinse tijd.
 2. Doorbraak in dossier nieuw woonzorgcentrum met goedkeuring masterplan: “Niet alleen nieuw rusthuis, maar ook nieuw, groen park en extra parking”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Doorbraak in dossier nieuw woonzorg­cen­trum met goedkeu­ring masterplan: “Niet alleen nieuw rusthuis, maar ook nieuw, groen park en extra parking”

  De nieuwe bestuurscoalitie van Lebbeke maakte er meteen na de verkiezingen topprioriteit in haar beleidsplan van: een nieuw woonzorgcentrum voor de gemeente. Na jaren onderhandelen over het perceel aan de Flor Hofmanslaan waar dat moet komen, is er nu een doorbraak. Een masterplan is klaar. “Lebbeke krijgt niet alleen een gloednieuw rusthuis, maar ook een park van 8.500 vierkante meter en extra parking”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V). Een projectontwikkelaar zorgt tegelijk voor de realisatie van een nieuwe woonwijk.