Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Buurtcomité Tuinwijk krijgt Kerstman op bezoek: “Kinderen en buren uit de wijk blij maken”

Sint-Gillis-DendermondeHoog bezoek in de Tuinwijk in Sint-Gillis-Dendermonde! De Kerstman bracht er heel wat huizen een bezoekje. Hij was er op uitnodiging van het buurtcomité.

 1. Recidivist met 41 veroordelingen krijgt meteen ticket naar de cel, advocaat begrijpt beslissing niet: “kind zat te wachten tot papa hem kwam afhalen van school”

  Recidivist met 41 veroorde­lin­gen krijgt meteen ticket naar de cel, advocaat begrijpt beslissing niet: “kind zat te wachten tot papa hem kwam afhalen van school”

  B.N. uit Mechelen stond woensdagochtend voor de 41ste keer terecht voor een rechtbank in zijn carrière. De 46-jarige man rijgt al sinds de jaren 90 de veroordelingen aan elkaar. Nu kreeg hij drie jaar cel en werd hij meteen aangehouden op zitting, iets waar de advocaat absoluut niet mee gediend was. “Je helpt mijn cliënt, die alleenstaande vader is, hier echt niet verder mee", reageerde hij boos.
  Dendermonde
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. Familie teleurgesteld nadat agenten niet worden vervolgd voor dood van Jim in politiecel: “De rechter had de videobeelden niet eens gezien”
  PREMIUM

  Familie teleurge­steld nadat agenten niet worden vervolgd voor dood van Jim in politiecel: “De rechter had de videobeel­den niet eens gezien”

  Vier jaar geleden overleed Jim Cooreman uit Lebbeke na een cocktail van drugs in een politiecel in Dendermonde. De drie agenten brachten hem naar daar, ondanks zijn vraag om medische hulp. Het drietal verscheen vorige week voor de raadkamer in Dendermonde voor schuldig verzuim en onopzettelijke doding, maar wordt niet verder vervolgd. De vraag is of de familie nog verdere stappen zal ondernemen.
  Lebbeke