Een buurman en zijn zoon schoten ter hulp om de woning op te ruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een buurman en zijn zoon schoten ter hulp om de woning op te ruimen. © Geert De Rycke

Buurman en zoon ruimen vuilste huis van Dendermonde op: “Hier gaan we hele dag zoet mee zijn”

Sint-Gillis-DendermondeRatten in de goot en muizenuitwerpselen in keukenlades. Nadat buren van het Oud Strijdersplein in Sint-Gillis-Dendermonde aan de alarmbel trokken over de overlast van ongedierte door een woning in hun straat die tot een vuilnisbelt herschapen was, is er zaterdag eindelijk ingegrepen. Een buurman van de eigenares en zijn zoon grepen zelf in en startten, gehuld in een wit beschermingspak en mondmasker, een grootscheepse opruimactie. Tot grote opluchting van de buurt.

  1. Sage van de ‘Helleput’ en de historie van beeldhouwer die kop van Ros Beiaard maakte nieuwe taferelen tijdens Katuit: “Heemskinderen en pijnders krijgen ook hulde”
    Dendermonde

    Sage van de ‘Helleput’ en de historie van beeldhou­wer die kop van Ros Beiaard maakte nieuwe taferelen tijdens Katuit: “Heemskin­de­ren en pijnders krijgen ook hulde”

    Op donderdag 25 augustus trekt Katuit opnieuw door de straten van Dendermonde. De laatste ommegang was intussen al in 2019 door corona, maar de organisatie is er nu volledig klaar voor, en dit enkele maanden na de Ros Beiaardommegang in Dendermonde. “We hebben opnieuw voor enkele nieuwe elementen en taferelen gezorgd in de stoet”, zegt regisseur Patrick Segers.