De zwaarden, helemaal opgepoetst, in de lucht om een massa volk op de Grote Markt te begroeten. De officiële aanstelling van de broers Cassiman tot Vier Heemskinderen is een feit.
Volledig scherm
De zwaarden, helemaal opgepoetst, in de lucht om een massa volk op de Grote Markt te begroeten. De officiële aanstelling van de broers Cassiman tot Vier Heemskinderen is een feit. © Geert De Rycke

Broers Cassiman zijn officieel Vier Heemskinderen, eerste triomftocht met Pijnders over Grote Markt is een feit

Er was zondag een massa volk op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt in Dendermonde. Daar zat de plechtige aanstelling van de broers Cassiman tot de nieuwe Vier Heemskinderen natuurlijk voor iets tussen. Maarten, Wout, Stan en Lander kregen officieel de zwaarden overhandigd van hun voorgangers Maarten, Niels, Dieter en Michiel Van Damme en tekenden de erecode. Een eerste triomftocht, gedragen door Pijnders over de Markt, werd op luid applaus onthaald.

 1. Beklaagde verschijnt op zelfde dag in twee verschillende rechtbanken voor drugsdossiers
  Dendermonde/Aalst

  Beklaagde verschijnt op zelfde dag in twee verschil­len­de rechtban­ken voor drugsdos­siers

  Rudy S. uit Lokeren moest vandaag niet in één, maar wel twee rechtbanken verschijnen voor verschillende drugsdossiers. De zestiger moest in de correctionele rechtbank aanwezig zijn voor de inleiding van een dossier rond drugshandel. Een half uur later moest hij zich in de politierechtbank in Dendermonde verantwoorden voor het rijden onder invloed van drugs en het besturen van een auto tijdens een rijverbod.
 2. Sloop brandweerkazerne ingezet, nieuwbouw wordt primeur voor stad: “Eerste keer kazerne volledig op maat van brandweer”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Sloop brandweer­ka­zer­ne ingezet, nieuwbouw wordt primeur voor stad: “Eerste keer kazerne volledig op maat van brandweer”

  De afbraakwerken van de oude brandweerkazerne aan de Oude Vest in hartje Dendermonde zijn begonnen. In de plaats komt een compleet nieuw en ruimer complex voor het Dendermondse brandweerkorps. En dat is een primeur in de geschiedenis van de stad. “Het zal voor de allereerste keer zijn dat een kazerne op maat van de brandweer ontworpen en gebouwd wordt”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”