Met heet water werd de cacao verwijderd van het wegdek.
Volledig scherm
Met heet water werd de cacao verwijderd van het wegdek. © Koen Baten

Brandweer tien uur lang in de weer om spekglad cacaospoor van weg te verwijderen

DendermondeVerschillende brandweerkorpsen van de Zone Oost zijn sinds vrijdagavond in de weer geweest om een cacaospoor te verwijderen. Een vrachtwagen verloor het spul van aan de oprit van de A12 tot het Hoogveld in Dendermonde. “Cacao is spekglad en levensgevaarlijk op de weg, maar ook zeer moeilijk weg te krijgen”, legt officier Guy Van Der Cruyssen uit. 

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.