De lokalen van de Speelplaneet en al het materiaal ging in vlammen op.
Volledig scherm
De lokalen van de Speelplaneet en al het materiaal ging in vlammen op. © Foto Marc Goossens

Brand verwoest lokalen Speelplaneet

APPELSVzw Speelplaneet zit met de handen in het haar. Een hevige brand heeft hun lokalen in de Freinetschool aan de Vrijheidsstraat in Appels vernield. Een enorme tegenslag bij het begin van de zomervakantie, maar de speelpleinwerking gaat toch door.

 1. Na overleg over spoorlijn 52: Buggenhout en Puurs houden vast aan behoud spoorweg, Dendermonde verkiest busbaan
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Na overleg over spoorlijn 52: Buggenhout en Puurs houden vast aan behoud spoorweg, Dendermon­de verkiest busbaan

  Dat er openbaar vervoer moet mogelijk blijven op het traject van de huidige spoorlijn 52 tussen Baasrode en Puur, daar zijn zowel Dendermonde, Puurs als Buggenhout het over eens. Zo blijkt uit een overleg dat de drie gemeenten met elkaar hadden na de heisa die was ontstaan over het mogelijk scenario om de Mandekensstraat te ontdubbelen en daarbij de spoorlijn op te heffen. “Maar we zijn nog niet aan de nieuwe patatjes”, zegt Buggenhouts schepen Geert Hemans (CD&V).
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.