bij wijze van symbolische "Eerste Steenlegging" mochten de bewoners van rusthuis Sint-Vincentius meehelpen om de eerste houten frame   van de nieuwbouw vast te vijzen.
Volledig scherm
bij wijze van symbolische "Eerste Steenlegging" mochten de bewoners van rusthuis Sint-Vincentius meehelpen om de eerste houten frame van de nieuwbouw vast te vijzen. © Geert De Rycke

Bouw nieuw rusthuis officieel van start met eerste houtlegging: “Allergrootste project ooit in geschiedenis Dendermonde”

Baasrode/DendermondeMet een “eerste houtlegging” en receptie werd vrijdag op de site van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Baasrode de bouw van een gloednieuw rusthuis officieel gestart. Op het terrein moet een nieuw complex, bestaande uit verschillende cocons, verrijzen. Daar hangt een budget van liefst 23 miljoen euro aan vast. “Dit is dan ook de allergrootste investering die Dendermonde ooit leverde en nog zal leveren”, zegt schepen van sociale zaken Tomas Roggeman (N-VA).

  1. Chiro Kadee zet kamp stop nadat lid coronabesmetting opliep bij vorig kamp: “Er zijn tranen gevloeid”
    Appels

    Chiro Kadee zet kamp stop nadat lid coronabe­smet­ting opliep bij vorig kamp: “Er zijn tranen gevloeid”

    Chiro Kadee uit Appels heeft hun kamp met 70 aanwezigen in Lille vroegtijdig moeten stopzetten nadat één van hun leden positief heeft getest op corona. Het lid liep de besmetting op tijdens een vorig kamp, dit kwam aan het licht na een telefoontje van de ouders. “Het is bijzonder jammer dat we door deze spijtige besmetting ons kamp moeten stopzetten", zegt Arthur Michiels.