Tomas Roggeman aan de oude gevangenis: "Het is onacceptabel dat de federale overheid eigenhandig leegstand organiseert, dan nog in een beschermd monument.”
Volledig scherm
PREMIUM
Tomas Roggeman aan de oude gevangenis: "Het is onacceptabel dat de federale overheid eigenhandig leegstand organiseert, dan nog in een beschermd monument.” © Geert De Rycke

Boosheid en onbegrip door gebrek aan visie op toekomstige bestemming oude gevangenis: “Actie nodig om te voorkomen dat dit na Hollandse Kazerne volgende stadskanker wordt”

DendermondeDe Regie der Gebouwen blijkt nog altijd geen idee te hebben over welke bestemming de oude gevangenis in de Sint-Jacobsstraat moet krijgen als de gedetineerden verhuisd zijn naar het nieuwe complex dat bijna klaar is. En dat zorgt voor boosheid en onbegrip in Dendermonde. Schepen en kamerlid Tomas Roggeman (N-VA) trekt aan de alarmbel, nadat hij staatssecretaris Michel over het dossier bevroeg. “Zonder actie zal dit vervallen tot een nieuwe stadskanker”, zegt hij. “We kunnen een tweede geval zoals de Hollandse Kazerne missen in onze stad.”