Korpschef Patrick Feys bij twee flessen lachgas, die het voorbije weekend in beslag werden genomen. “Door het nieuwe politiereglement kunnen we sneller en kordater optreden”, zegt hij.
Volledig scherm
Korpschef Patrick Feys bij twee flessen lachgas, die het voorbije weekend in beslag werden genomen. “Door het nieuwe politiereglement kunnen we sneller en kordater optreden”, zegt hij. © Geert De Rycke

Bezit en verkoop lachgas voortaan bestraft met GAS-boete: “Gevaarlijk fenomeen kordaat aanpakken”

DendermondeNa de strijd tegen alcohol in het verkeer en drugs, richt de lokale politie van Dendermonde nu ook haar pijlen op lachgas. Het verbod op bezit en verkoop ervan is vanaf nu opgenomen in het politiereglement en kan daardoor bestraft worden met GAS-boetes. Het voorbije jaar werden in Dendermonde al meer dan zeventig flessen lachgas in beslag genomen. “Tijd om hier paal en perk aan te stellen”, klinkt het.

 1. Vijf jaar na overlijden Erik Reynaerts, krijgt de door hem opgerichte fanclub van Rode Duivels nieuwe roepnaam: “Erik legde de basis van groeiende supportersfamilie”
  PREMIUM
  Dendermonde/Baasrode

  Vijf jaar na overlijden Erik Reynaerts, krijgt de door hem opgerichte fanclub van Rode Duivels nieuwe roepnaam: “Erik legde de basis van groeiende supporters­fa­mi­lie”

  ‘De opperfan’ werd hij jaren genoemd, want Erik Reynaerts uit Baasrode legde de grondslag van de officiële fanclub van de Rode Duivels ‘1895'. Die viert vandaag haar tienjarig jubileum met een nieuwe roepnaam: de Belgian Red Insiders. Dat gebeurt vijf jaar nadat het noodlot toesloeg voor Reynaerts. Ironisch genoeg op het EK 2016 overleed de supportersleider in Toulouse aan een hartfalen. “Maar we zetten door wat hij startte,” zegt zijn opvolger Tijs Cools. “We willen doorgroeien naar een nog grotere supportersfamilie.”
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren