De brand was snel onder controle.
Volledig scherm
De brand was snel onder controle. © Koen Baten

Bewoners vertrekken en vergeten kookpot op vuur: Rookmelder voorkomt schade

BaasrodeIn de Meibosstraat in Baasrode is dinsdagnamiddag een brand ontstaan in een woning. Er was tot buiten rook te zien, waardoor de brandweer werd verwittigd. De bewoners hadden een kookpot op het vuur laten staan, maar waren niet meer thuis. 

  1. Raadslid en bewoner vragen beter onderhoud voor historische brug aan Brusselse Poort: “Als er niet dringend wordt ingegrepen, zullen er delen instorten”
    PREMIUM

    Raadslid en bewoner vragen beter onderhoud voor histori­sche brug aan Brusselse Poort: “Als er niet dringend wordt ingegrepen, zullen er delen instorten”

    Betonrot, ontbrekend voegwerk en plantengroei die het metselwerk steeds verder aantast. Het gaat slecht met de brug achter de Brusselse Poort in Dendermonde. “Allemaal het gevolg van gebrekkig onderhoud en het uitblijven van een aanpak van wildgroei”, klagen Open Vld-raadslid Laurens Hofman en bezorgde burger Patrick De Landstheer aan. De gemeente zou de problemen in kaart kunnen brengen met een studie, maar de financiering hiervoor blijkt niet evident te zijn.
    Dendermonde