Allemaal in hetzelfde schuitje, de bewoners van het Kleinzand. "Dweilen met de kraan open, is het hier bij elke regenbui", klinkt het.
Volledig scherm
PREMIUM
Allemaal in hetzelfde schuitje, de bewoners van het Kleinzand. "Dweilen met de kraan open, is het hier bij elke regenbui", klinkt het. © Geert De Rycke

Bewoners Kleinzand ontgoocheld door nieuwe overstroming: “Heraanleg Zeelsebaan zou dit oplossen, maar we staan al opnieuw te dweilen”

GrembergenDe heraanleg van de Zeelsebaan zou de wateroverlast in het Kleinzand en Sint-Margrietstraat in Grembergen oplossen, maar bij de eerste flinke regenbui sinds het einde van de werken is het er alweer mis gelopen. Beide straten stonden blank. Tot grote woede van de bewoners. “Triestig!”, verwoordt Freddie Brusselmans het gevoel bij de buurt. “Wanneer komt hier eindelijk eens een deftige oplossing, zodat onze huizen gespaard blijven van water.”

 1. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 2. Hoge respons voor herfstbooster: negentig procent kwam in eerste week van nieuwe boostercampagne vaccin halen
  Dendermonde/Lebbeke/Buggenhout/Hamme/Berlare/Zele

  Hoge respons voor herfstboos­ter: negentig procent kwam in eerste week van nieuwe boostercam­pag­ne vaccin halen

  De respons voor het halen van een herfstbooster tegen Covid-19 ligt in regio Dendermonde bijzonder hoog. Dat stelt de Eerstelijnszone Dender vast. Er werd tijdens de eerste week een responsgraad van meer dan 90 procent gehaald. ELZ Dender roept iedereen op om zich op de QVAX-lijst te zetten om het vaccinatiecentrum op volle toeren te laten draaien.
 3. Straatracer op Oude Vest staat terecht voor politierechter: camerabeelden van politiecamera’s gebruikt als bewijs
  Dendermonde

  Straatra­cer op Oude Vest staat terecht voor politie­rech­ter: camerabeel­den van politiecamera’s gebruikt als bewijs

  S.B. uit Dendermonde stond vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt nadat hij betrapt werd op straatracen op de Oude Vest in Dendermonde. De man reed er samen met een ander voertuig met bijzonder hoge snelheden door het centrum. “Na dit soort gedrag wil ik weten of jij ooit nog achter het stuur van een auto mag kruipen”, zegt politierechter Peter D’Hondt.