Jordy Van Praet en David Mariën werkten een plan uit om de parkeerdruk in de omgeving van Kier op te lossen. “Dat kan door aan de overzijde van de Sint-Ursmarusstraat een extra parkeerstrook te voorzien”, zeggen ze.
Volledig scherm
Jordy Van Praet en David Mariën werkten een plan uit om de parkeerdruk in de omgeving van Kier op te lossen. “Dat kan door aan de overzijde van de Sint-Ursmarusstraat een extra parkeerstrook te voorzien”, zeggen ze. © Geert De Rycke

Bewoners Kier zijn parkeerdruk beu en komen zelf met een plan: “Extra parkeerplaatsen combineren met veiliger fietspad en hondenlosloopweide”

BaasrodeEr moet dringend iets gebeuren aan het wildparkeren en de te hoge parkeerdruk in de Kier in Baasrode. Dat vinden de bewoners. Daarom komen ze zelf met een plan om in de nabije omgeving meer parkeerruimte te voorzien, een veiliger fietspad en hondenlosloopweide incluis. “Dit kan een meerwaarde zijn voor heel ons dorp”, klinkt het.

 1. Amber De Tant (VC Oudegem): “Ik neem afscheid van een warme club en van een pak prachtige vriendinnen”
  vrouwenvolleybal liga A

  Amber De Tant (VC Oudegem): “Ik neem afscheid van een warme club en van een pak prachtige vriendin­nen”

  De halve finale van de play-offs tegen Asterix Avo was het laatste wapenfeit van VC Oudegem in dit volleybalseizoen. Tijdens de wedstrijd tegen de bekerwinnaars uit Beveren toonde Oudegem nogmaals een enorme drijfveer, zelfs nu het gekortwiekt was in zijn mogelijkheden door de verschillende blessures. Dit is geen eindpunt voor het team van coach Fien Callens. Dit is het begin van een beloftevolle toekomst met talentvolle speelsters.
 2. Nieuwe week in vaccinatiecentra Eerstelijnszone Dender breekt records: voor het eerst krijgen meer dan 7.000 inwoners vaccin
  PREMIUM
  Dendermonde/Hamme/Lebbeke/Buggenhout/Zele/Berlare

  Nieuwe week in vaccinatie­cen­tra Eerste­lijns­zo­ne Dender breekt records: voor het eerst krijgen meer dan 7.000 inwoners vaccin

  Een nieuwe week in de vaccinatiecentra in Dendermonde en Hamme van de Eerstelijnszone Dender belooft alle records te breken. Voor het eerst sinds de opstart zullen meer dan 7.000 inwoners er hun prik tegen het coronavirus krijgen. “Het vaccinatieritme draait stilaan op volle toeren”, zegt coördinator Reinout Remmery hoopvol.
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?