Korpschef Patrick Feys, burgemeester Piet Buyse en regisseur Patrick Segers laten niets aan het toeval over voor de Ros Beiaardommegang.
Volledig scherm
PREMIUM
Korpschef Patrick Feys, burgemeester Piet Buyse en regisseur Patrick Segers laten niets aan het toeval over voor de Ros Beiaardommegang. © Geert De Rycke

Betalen met Ros Beiaardkaart, drinken uit herbruikbare bekers en grote politieaanwezigheid: exact één maand voor ommegang maakt stad laatste nieuwigheden bekend

DendermondeExact één maand voor de Ros Beiaardommegang zijn tijdens een grote persconferentie in het stadhuis de laatste nieuwigheden voor het evenement bekend gemaakt. Opmerkelijk: het wordt een cashless Ommegang met de Ros Beiaardkaart om overal mee te betalen. En ook aan het milieu wordt gedacht.

 1. Veiling Paardenkracht voor goede doel gigantisch succes, maar nu houdt stad ook deel voor zichzelf: derde van opbrengst voor “recuperatie gemaakte onkosten”
  PREMIUM

  Veiling Paarden­kracht voor goede doel gigantisch succes, maar nu houdt stad ook deel voor zichzelf: derde van opbrengst voor “recupera­tie gemaakte onkosten”

  Meer goede doelen, maar minder te verdelen opbrengst. Dat is het gevolg van de beslissing van het Dendermondse stadsbestuur om een deel van de opbrengst van de succesvolle veiling van Paardenkracht de voorbije zomer voor zichzelf te houden. Als ‘recuperatie van gemaakte onkosten’. “Liefst een derde verdwijnt zo in de zakken van de stad”, wierp oppositieraadslid Niels Tas (Vooruit) tijdens de jongste gemeenteraad op.
  Dendermonde
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 1. Brandweerzone Oost op zoek naar 34 nieuwe vrijwilligers: “Iedereen komt in aanmerking”

  Brandweer­zo­ne Oost op zoek naar 34 nieuwe vrijwilli­gers: “Iedereen komt in aanmerking”

  De brandweerzone Oost, die zeven posten onder zijn hoede heeft, is op zoek naar 34 nieuwe vrijwilligers voor de verschillende posten te bemannen. Omdat er een fusie op til is tussen Lokeren en Moerbeke, zoekt de zone 30 extra vrijwilligers om een post in Moerbeke te bemannen. “We hebben jaarlijks een instroom nodig om brandweerlieden die met pensioen gaan te vervangen”, zegt voorzitter Piet Buyse.
  Dendermonde
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.