Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Bestuurder zonder rijbewijs crasht na achtervolging tegen anoniem voertuig: twee agenten gewond naar ziekenhuis

Sint-Gillis-bij-DendermondeEen bestuurder zonder rijbewijs is donderdagavond in Sint-Gillis-Dendermonde frontaal gecrasht tegen een anoniem politievoertuig na een achtervolging. De achtervolging begon op het Hoogveld in Dendermonde. De bestuurder is geen onbekende voor de politie en werd opgepakt. Twee agenten raakten bij de crash gewond en moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden.

 1. Debuterende libero Justine Delanote: “VC Oudegem heeft wilskracht en weerbaarheid getoond”
  volleybal Liga A

  Debuteren­de libero Justine Delanote: “VC Oudegem heeft wilskracht en weerbaar­heid getoond”

  De heenwedstrijd van de halve finale voor de Belgische beker tussen Oostende en Oudegem bevatte alle ingrediënten van een topmatch. Het is daarom dubbel zo jammer dat deze ontmoeting (2-3) in een kille, lege zaal moest afgewerkt worden. VC Oudegem won de eerste set overtuigend. De thuisploeg repliceerde wilskrachtig tijdens de volgende twee sets. Het team van coach Fien Callens nam opnieuw het commando over in de vierde en de vijfde set en behaalde een belangrijke zege. De spanning en de sensatie bleef duren tot het allerlaatste punt.
 2. Schepencollege maakt keuzes voor project Briel: “Ontdubbeling Mandekensstraat, directe aantakking op N41 en afschaffing spoorlijn 52”
  PREMIUM
  Baasrode/Dendermonde

  Schepencol­le­ge maakt keuzes voor project Briel: “Ontdubbe­ling Mandekens­straat, directe aantakking op N41 en afschaf­fing spoorlijn 52”

  Een ontdubbeling van de Mandekensstraat vanaf de Diepmeerstraat en een directe aantakking daarvan op de N41. Dat is de keuze die het Dendermondse schepencollege maakt uit de vier scenario’s die voorliggen in de mobiliteitsstudie rond de toekomstige ontsluiting van de Briel in Baasrode. De oude spoorlijn, waar nu de toeristische stoomtrein op rijdt, wordt volgens de stad beter een busbaan. “We geloven in een oplossing voor de verkeersknoop in de buurt”, zegt schepen Marius Meremans (N-VA). Toch klinken ook heel sceptische geluiden.