Belofte maakt schuld: Nieuwe slimme vuilbakken spelen intro Ros Beiaardlied als beloning

De nieuwe slimme vuilnisbakken in Dendermonde zijn een feit. En.... ze spelen de intro van het Ros Beiaardlied als beloning voor wie er zijn afval in deponeert. Dat was een belofte van schepen van Milieu Marius Meremans. De eerste twee exemplaren, die afval samenpersen zodat er meer in kan, werken op zonne-energie en staan opgesteld aan het Sas en het skatepark van Grembergen.

1 reactie

 • benoit lauwers

  3 jaar geleden
  Maar Dendermonde beslist de vuilbakken een voor een weg te nemen in deelgemeente Baasrode in de wijk Hof Ten Rode. Ze zijn al te klein en de vuilzak is slordig bevestigd zodat ze steeds loskomen. Zwerfvuil zal dan in de toekomst wel overvloedig toenemen. Maar zo bespaart men werkuren uit om de duurdere vuilbakken elders te kunnen plaatsen.
 1. File van anderhalve kilometer lang aan autokeuring in Dendermonde: “Eerste automobilisten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”
  Dendermonde

  File van anderhalve kilometer lang aan autokeu­ring in Dendermon­de: “Eerste automobi­lis­ten stonden hier al om twee uur ‘s nachts”

  Net zoals bij alle autokeuringen in West-Vlaanderen was het ook vrijdagochtend urenlang wachten geblazen aan de keuring in Dendermonde. Meer dan een kilometer lang stonden ze aan te schuiven om hun wagen te laten keuren. Sommige automobilisten keerden ook gewoon terug naar huis. “De eerste wagens stonden hier om twee uur ‘s nachts, en om vier uur ‘s nachts kwamen er nog eens een heleboel bij", klinkt het bij de keuring in Dendermonde.