Hans De Backer maakte het winnend ontwerp voor de hypecourt.
Volledig scherm
Hans De Backer maakte het winnend ontwerp voor de hypecourt. © Geert De Rycke

Basketplein wordt hypecourt: week lang schilderwerken om kleurrijk kunstwerk vorm te geven

DendermondeEnkele enthousiaste vrijwilligers zijn dit weekend, onder leiding van ontwerper Hans De Backer en curator Bart Warnier, aan de slag gegaan met schilderwerken op het basketbalplein in het William Bruynincxpark in Dendermonde. Het terrein moet een kunstige en kleurrijke hypecourt worden. Het is het sluitstuk van ViewMasters 2021, het streetartproject dat al heel de zomer de stad kleurt.

 1. Zonnepanelen tussen de bieten: Herman laat schapenhouderij draaien op eigen groene energie
  PREMIUM
  Grembergen

  Zonnepane­len tussen de bieten: Herman laat schapenhou­de­rij draaien op eigen groene energie

  Een schapenhouderij die volledig draait op zelfopgewekte energie van zonnepanelen. Hiermee is Herman Verberckmoes uit Grembergen in een proefproject gestapt. Op een veld vol bieten staan reuzachtige zonnepanelen. Het is meteen ook studiemateriaal voor onderzoekers van de KU Leuven rond duurzame energie in combinatie met akkerbouw. “Onze droom is die groene energie te delen met de hele buurt”, zeggen Verberckmoes en zijn vrouw Kristel De Schutter.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Geëngageerde jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”
  Dendermonde

  Geëngageer­de jongeren trekken op bouwkamp naar Senegal: “Bouwen, mensen helpen en levens redden. Dit wordt het avontuur van ons leven”

  Vijf Dendermondse jongeren, met gezamenlijke link aan het Oscar Romerocollege, vertrekken volgende week naar Senegal op bouwkamp. Met bezieler van het project, priester-leraar Johan Poppe, zullen ze er bouwen aan huisjes en een landbouwschool in een plaatselijk dorpje. Voor Poppe is het ondertussen de tiende keer dat hij met een groep geëngageerde jongeren naar daar trekt. “Telkens opnieuw is het een confrontatie met de harde realiteit, maar evengoed een onvergetelijk avontuur”, zegt die. Voor het project is een crowdfunding opgestart.