Hans De Backer maakte het winnend ontwerp voor de hypecourt.
Volledig scherm
Hans De Backer maakte het winnend ontwerp voor de hypecourt. © Geert De Rycke

Basketplein wordt hypecourt: week lang schilderwerken om kleurrijk kunstwerk vorm te geven

DendermondeEnkele enthousiaste vrijwilligers zijn dit weekend, onder leiding van ontwerper Hans De Backer en curator Bart Warnier, aan de slag gegaan met schilderwerken op het basketbalplein in het William Bruynincxpark in Dendermonde. Het terrein moet een kunstige en kleurrijke hypecourt worden. Het is het sluitstuk van ViewMasters 2021, het streetartproject dat al heel de zomer de stad kleurt.

  1. Dries Koekelkoren wordt de nieuwe voorzitter beachvolleybal: “Hier eindigt mijn carrière als actieve speler in het nationaal beachcircuit”
    Volleybal

    Dries Koekelko­ren wordt de nieuwe voorzitter beachvol­ley­bal: “Hier eindigt mijn carrière als actieve speler in het nationaal beachcir­cuit”

    Omdat Johan Van Riet de functie van financieel beheerder overnam van Luc Declercq, kwam bij Volley Vlaanderen een vacature vrij voor een persoon die de algemene leiding en coördinatie van het beachvolleybal in ons land op zich zou te nemen. Dries Koekelkoren - samen met Tom van Walle jarenlang actief in het internationale beachcircuit - zette zich vorig jaar reeds intensief in als beachcoördinator. De ex-topsporter uit Vilvoorde, tevens assistent-coach bij VC Oudegem, werd omwille van zijn kennis en deskundigheid verkozen.