De kraanvogels werden gevouwen door personeel van het ziekenhuis.
Volledig scherm
De kraanvogels werden gevouwen door personeel van het ziekenhuis. © Geert De Rycke

AZ Sint-Blasius vult inkomhal met papieren kraanvogels: “Vasthouden aan hoop, geluk en gezondheid”

DendermondeWie het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde binnenwandelt, ziet er een kleurrijke constructie in de lucht hangen. Het gaat om duizend papieren kraanvogels. Die staan symbool voor hoop, geluk en gezondheid.

  1. Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”
    Play
    Dendermonde

    Refa (23) houdt samen met politie vrouw boven water nadat ze in Dender valt: “In een reflex in rivier gesprongen, anders was het misschien anders afgelopen”

    In de Dender in Dendermonde is donderdag rond de middag een vrouw in het water gevallen ter hoogte van de Bogaerdbrug. De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Een politiepatrouille vlakbij sprong meteen in het water en kon de vrouw naar een ladder brengen. Een twintiger uit Grembergen zag het incident gebeuren en sprong het water in om te helpen. “Ik kon de vrouw mee boven water houden om ze zo uit de Dender te kunnen halen", vertelt Refa Staljanssens (23).