Nele Cleemput en Dieter Mannaert nemen afscheid van hun schepenambt. Lien Verwaeren en Dirk Abbeloos nemen het over.
Volledig scherm
PREMIUM
Nele Cleemput en Dieter Mannaert nemen afscheid van hun schepenambt. Lien Verwaeren en Dirk Abbeloos nemen het over. © Geert De Rycke

Afscheid van schepenambt voor Dieter Mannaert en Nele Cleemput met gemengde gevoelens: “Maar met positief vizier naar 2024”

DendermondeHet zit er op voor Dieter Mannaert (CD&V) en Nele Cleemput (CD&V). De voorbije twee jaar waren ze schepenen in Dendermonde, maar vanavond leggen Dirk Abbeloos en Lien Verwaeren de eed af en nemen zij die taak over. Mannaert wordt voorzitter van de gemeenteraad, Nele Cleemput blijft teleurgesteld met lege handen achter. “Een koude douche”, zegt ze. “Maar de aard van ‘t beestje maakt dat ik toch met positieve ingesteldheid voort in de gemeenteraad zal zetelen.” De twee maken in hun laatste uren als schepen tijd voor een exclusief afscheidsinterview.

 1. Uitbaters Oktoberhallen misnoegd over keuze vaccinatiedorpen, ook burgemeester kritisch: “Geen logica”
  PREMIUM
  Lebbeke/Dendermonde

  Uitbaters Oktoberhal­len misnoegd over keuze vaccinatie­dor­pen, ook burgemees­ter kritisch: “Geen logica”

  In Lebbeke kan de keuze om een vaccinatiedorp in te richten in de sporthal van Appels in Dendermonde niet bij iedereen op begrip rekenen. De uitbaters van de Oktoberhallen van Wieze begrijpen niet dat hun complex geen dienst mag doen. “We vinden dit een gemiste kans”, zeggen ze. Ook Lebbeeks burgemeester Raf De Wolf (N-VA) laat zich kritisch uit.
 2. Herinrichting Oude Vest krijgt stilaan vorm. Van meer groen en water tot plaats voor terrasjes: deze scenario’s liggen op tafel
  PREMIUM
  Dendermonde

  Herinrich­ting Oude Vest krijgt stilaan vorm. Van meer groen en water tot plaats voor terrasjes: deze scenario’s liggen op tafel

  Na twee inspraakrondes voor Dendermondenaren, krijgt de geplande inrichting van de Oude Vest stilaan concreet vorm. De eerste ideeën en ontwerpen zijn uitgewerkt. Van meer groen en water, over anders parkeren en rijden en ruimte voor voetgangers en terrasjes. Afgewerkte plannen zijn het nog niet, want er volgt nog een derde inspraakronde in het voorjaar. Maar deze scenario’s liggen alvast op tafel voor een ‘nieuw Vestje’.
 3. Na sluiting horeca is brand zoveelste opdoffer voor uitbaters restaurant Deli Casa: “Hopelijk rond Pasen heropening op nieuwe locatie”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Na sluiting horeca is brand zoveelste opdoffer voor uitbaters restaurant Deli Casa: “Hopelijk rond Pasen heropening op nieuwe locatie”

  Alsof de sluiting van hun restaurant door de coronacrisis al niet genoeg ellende betekent, krijgen de uitbaters van Deli Casa ook nog eens een brand te verwerken. Tal van goederen in het pand aan de Brusselsestraat zijn beschadigd door de rookontwikkeling. Die stonden allemaal klaar om verhuisd te worden naar een nieuwe locatie aan de Oude Vest. “Daar krijgt Deli Casa een nieuwe start. Liever vandaag dan morgen”, klink het.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis