Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Aantal Covid-patiënten in AZ Sint-Blasius blijft laag

DendermondeHet aantal patiënten met Covid-19 in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde blijft vrij laag. Tegenover een week geleden is een stijging waar te nemen, maar het ziekenhuis vangt al een tijdje ook patiënten uit het Brusselse op om de ziekenhuizen daar te ontlasten.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Zonnepanelen tussen de bieten: Herman laat schapenhouderij draaien op eigen groene energie
  PREMIUM
  Grembergen

  Zonnepane­len tussen de bieten: Herman laat schapenhou­de­rij draaien op eigen groene energie

  Een schapenhouderij die volledig draait op zelfopgewekte energie van zonnepanelen. Hiermee is Herman Verberckmoes uit Grembergen in een proefproject gestapt. Op een veld vol bieten staan reuzachtige zonnepanelen. Het is meteen ook studiemateriaal voor onderzoekers van de KU Leuven rond duurzame energie in combinatie met akkerbouw. “Onze droom is die groene energie te delen met de hele buurt”, zeggen Verberckmoes en zijn vrouw Kristel De Schutter.