Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Aantal coronapatiënten AZ Sint-Blasius blijft onder de veertig

DendermondeDe coronacijfers in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius van Dendermonde lijken ietwat gestabiliseerd. Het aantal opnames blijft onder de veertig.

 1. Doorbraak in dossier nieuw woonzorgcentrum met goedkeuring masterplan: “Niet alleen nieuw rusthuis, maar ook nieuw, groen park en extra parking”
  PREMIUM
  Lebbeke

  Doorbraak in dossier nieuw woonzorg­cen­trum met goedkeu­ring masterplan: “Niet alleen nieuw rusthuis, maar ook nieuw, groen park en extra parking”

  De nieuwe bestuurscoalitie van Lebbeke maakte er meteen na de verkiezingen topprioriteit in haar beleidsplan van: een nieuw woonzorgcentrum voor de gemeente. Na jaren onderhandelen over het perceel aan de Flor Hofmanslaan waar dat moet komen, is er nu een doorbraak. Een masterplan is klaar. “Lebbeke krijgt niet alleen een gloednieuw rusthuis, maar ook een park van 8.500 vierkante meter en extra parking”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V). Een projectontwikkelaar zorgt tegelijk voor de realisatie van een nieuwe woonwijk.
 2. Intercommunales DDS en Verko maken bouwplannen: “Realisatie nieuwe kantoren ook kans voor meer vergroening en recreatie voor wandelaars en fietsers”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Intercommu­na­les DDS en Verko maken bouwplan­nen: “Realisatie nieuwe kantoren ook kans voor meer vergroe­ning en recreatie voor wandelaars en fietsers”

  Intercommunales DDS en Verko willen in Dendermonde nieuwe kantoorgebouwen bouwen. Voor de zoektocht naar een architect doen ze een beroep op de Vlaamse Bouwmeester. Er zijn dan ook wat uitdagingen verbonden aan het nieuwbouwproject. “We gaan voor hernieuwbare energie, vergroening en publieke recreatiemogelijkheden voor fietsers en wandelaars langs en op de site”, zegt DDS-voorzitter Hans Knop.