B.C. aan het werk als clown op de Grote Markt in Dendermonde. Hij werd in de buurt regelmatig ingehuurd voor kinderfeestjes of evenementen.
Volledig scherm
PREMIUM
B.C. aan het werk als clown op de Grote Markt in Dendermonde. Hij werd in de buurt regelmatig ingehuurd voor kinderfeestjes of evenementen. © Geert De Rycke

48 maanden cel voor clown die minderjarige jongens hypnotiseert en betast: “Pas achteraf beseften we dat er iets niet klopte en voelden we ons slecht”

DendermondeZijn strategie bestond erin om zijn slachtoffertjes onder hypnose te brengen en dan te betasten. B.C. (52) uit Dendermonde, jarenlang actief als clown op kinderfeestjes, is nu door de Dendermondse rechter veroordeeld tot 48 maanden cel, deels met uitstel, voor zedenfeiten op minderjarige jongens. Relaas van een onwaarschijnlijk verhaal dat begon op de communiefeest van één van zijn slachtoffers.

 1. Cinema Albert heropent met compleet nieuw ventilatiesysteem: “En elke twee weken nieuwe blockbuster!”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Cinema Albert heropent met compleet nieuw ventilatie­sys­teem: “En elke twee weken nieuwe blockbus­ter!”

  Het land gaat weer open door een resem versoepelingen van de coronamaatregelen en dat zien ze ook bij Cinema Albert in Sint-Gillis-Dendermonde graag gebeuren. Met de vooruitzichten van elke twee weken een nieuwe blockbuster op het grote scherm en tickets die niet duurder worden, namen ze hier woensdag een vliegende start. “Naar ons gevoel hadden we eigenlijk al veel vroeger weer open gekund”, zegt Philip Cleynens.
 2. Fusiegesprekken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermonde
  PREMIUM
  Buggenhout/Dendermonde

  Fusiege­sprek­ken opgeborgen: Buggenhout zegt “neen” tegen Dendermon­de

  Er komt geen fusie tussen Buggenhout en Dendermonde. Dat heeft de Buggenhoutse burgemeester Pierre Claeys als eerste bekend gemaakt, nadat zijn CD&V-fractie vrijdag besliste om ‘neen’ te zeggen tegen Dendermonde. De fusiegesprekken worden dus stopgezet. “Gestaakt door te veel commotie in onze gemeente”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). Zijn Dendermondse collega Piet Buyse (CD&V) betreurt de beslissing, “maar zonder enige rancune.”