1. Vrijwilliger in vaccinatiecentrum maakt kunstwerken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”
  PREMIUM
  Hamme/Dendermonde

  Vrijwilli­ger in vaccinatie­cen­trum maakt kunstwer­ken met dopjes van vaccins: “Al duizenden dopjes gebruikt”

  Omar Allaf (59) is in het dagelijkse leven normaal tandarts in Syrië, maar door de oorlog in dat land kan hij er niet meer aan de bak. Daarom zet hij zich nu bij ons in voor de goede zaak. Sinds de vaccinatiecentra in Hamme en Dendermonde op poten gezet zijn, is hij ook daar vrijwilliger. Hij trekt de vaccins op in de spuiten en zet ook zelf de prikken. Omar is de dopjes beginnen bijhouden en zo maakte hij al verschillende kunstwerken. Zijn laatste werk heeft hij geschonken aan het vaccinatiecentrum van Hamme.
 1. Gemeenteraadsvoorzitter wil over partijgrenzen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”
  Dendermonde

  Gemeente­raads­voor­zit­ter wil over partijgren­zen heen oplossing voor geurhinder Empro: “Val niemand politiek aan, maar stank moet verdwijnen”

  Gemeenteraadsvoorzitter Dieter Mannaert zal bij de eerste gemeenteraad in september pleiten voor een oplossing voor de geuroverlast van Empro op het Hoogveld in Dendermonde. Al jaren zorgt de fabriek voor een enorme hinder voor de bewoners in Baasrode en Sint-Gillis-bij-Dendermonde. “Ik wijs geen enkele politicus met de vinger. Ik vind dat we met alle gemeenteraadsleden op een lijn moeten gaan staan om de stank te laten stoppen”, zegt Mannaert.
 1. REEKS UITSTERVEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzekeraar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”
  PREMIUM

  REEKS UITSTER­VEND RAS. Bart Aerts maakte switch van verzeke­raar naar molenaar: “Verliefd op alle techniek die bij molen komt kijken”

  Uitstervend ras... Voor een nieuwe zomerreeks praten we met mensen die een zeldzaam beroep uitoefenen. Bart Aerts (61) uit Berlare, in een vroeger leven verzekeraar, is molenaar in Buggenhout en maalt in de historische Patattenmolen. Hij doet dat met passie, maar ook voorzichtig. “Want malen is gevaarlijk”, zegt hij. “Ik heb altijd een mes op zak om me los te snijden.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.
 1. Chiro Kadee zet kamp stop nadat lid coronabesmetting opliep bij vorig kamp: “Er zijn tranen gevloeid”
  Appels

  Chiro Kadee zet kamp stop nadat lid coronabe­smet­ting opliep bij vorig kamp: “Er zijn tranen gevloeid”

  Chiro Kadee uit Appels heeft hun kamp met 70 aanwezigen in Lille vroegtijdig moeten stopzetten nadat één van hun leden positief heeft getest op corona. Het lid liep de besmetting op tijdens een vorig kamp, dit kwam aan het licht na een telefoontje van de ouders. “Het is bijzonder jammer dat we door deze spijtige besmetting ons kamp moeten stopzetten", zegt Arthur Michiels.
 1. Bente Daniëls en Lana Mees: “De voorlopige stand in het beachvolleybal geeft een vertekend beeld”

  Bente Daniëls en Lana Mees: “De voorlopige stand in het beachvol­ley­bal geeft een vertekend beeld”

  Bente Daniëls en Lana Mees zijn heel de zomer lang erg actief op de vele beachvelden in Vlaanderen. Tijdens iedere manche van het BK beachvolleybal tracht het tweetal vooral plezier te maken. Weliswaar met de bedoeling om dat te combineren met goede resultaten. Ze zijn niet zo fanatiek bezig om tijdens het slotweekend in Brussel een goede startpositie veroveren. Anderzijds deed de derde plaats tijdens het vorig toernooi in Waregem hen toch zichtbaar deugd.
 2. SK Grembergen al enkele weken slachtoffer van vandalisme: “Jammer om te zien dat zo een dingen gebeuren”
  Grembergen

  SK Grembergen al enkele weken slachtof­fer van vandalisme: “Jammer om te zien dat zo een dingen gebeuren”

  Vandalen slaan al enkele weken op rij toe aan de voetbalterreinen van SK Grembergen aan de Kleemputstraat in Grembergen. Reclameborden worden er in het water gegooid en vorig weekend werd ook een pomp die de velden besproeit vernield. “We werken hier met zoveel vrijwilligers keihard om onze velden te onderhouden en dan merk je dit soort zaken op", zucht voorzitter Hans Burghgrave.