De winnaars van de spaaractie voor de 'Week van de Markt' nemen hun prijzen in ontvangst op de markt in Welle.
Volledig scherm
De winnaars van de spaaractie voor de 'Week van de Markt' nemen hun prijzen in ontvangst op de markt in Welle. © rv

Winnaars spaaractie ‘Week van de Markt’ ontvangen prijzen

WelleDe winnaars van de spaaractie tijdens de ‘Week van de Markt’ mochten donderdag hun prijs afhalen op de wekelijkse markt in Welle. 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Twintigers schenken De Vierhoek nieuw leven: “De roaring twenties willen we van achter de toog meemaken”
  Wambeek

  Twintigers schenken De Vierhoek nieuw leven: “De roaring twenties willen we van achter de toog meemaken”

  Een openingsdatum is er nog niet, maar de Ternatse neven Elias Vanvaerenbergh (28) en Arn De Vos (25) zijn met familie en vrienden wel al twee maanden stevig in de weer met het verbouwen van café De Vierhoek in Wambeek. Dé Vierhoek, zoals ze het zelf noemen. “Het café stond te koop en we zagen er een enorm potentieel in”, klinkt het. “We willen de mensen hier binnenkort de nieuwe roaring twenties laten beleven.” Een nieuwe bladzijde in de geschiedenis van het café waar de fusie van Ternat werd opgestart en Engelse piloten zich onder de trap kwamen verschuilen.
 1. Jorben Vanhulle (FCV Dender): “Gebrek aan scorend vermogen moet collectief opgelost worden”
  Voetbal eerste nationale

  Jorben Vanhulle (FCV Dender): “Gebrek aan scorend vermogen moet collectief opgelost worden”

  Hoewel FCV Dender gerenommeerde spitsen Casagolda, Valcke en M’Barki in zijn rangen heeft, kampt het met een gebrek aan scorend vermogen. Coach Van Acker greep daarom vorige week tegen Winkel Sport in en gooide de jongeren De Bodt, Mfumu en Vanhulle in de strijd, maar ook zij konden de bakens niet verzetten. In de topper op Patro Eisden zal er uit een ander vaatje moeten getapt worden, wil men met puntenwinst huiswaarts keren.
 2. Verontruste eventorganisator doet oproep aan regering: “Schiet niet op de verkeerde sector”
  Denderhoutem/Ninove

  Verontrus­te eventorga­ni­sa­tor doet oproep aan regering: “Schiet niet op de verkeerde sector”

  Eventorganisator Jeroen Wiggeleer uit Denderhoutem, die de komende twee weekends drie shows organiseert in cultuurcentrum De Plomblom in Ninove, is zeer bezorgd over de uitspraken van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die een verbod op indoor recreatie-evenementen wil, en over de vervroegde bijeenkomst van het Overlegcomité, morgen vrijdag 3 december om 9 uur.