De Vlamovenkouter in Denderleeuw.
Volledig scherm
De Vlamovenkouter in Denderleeuw. © Claudia Van den Houte

Vlamovenkouter wellicht definitief gered van verdere leemontginning: “Site kan recreatieve trekpleister worden”

DenderleeuwDe Vlamovenkouter is wellicht definitief gered van verdere leemontginning. Vlaams minister Zuhal Demir laat toe dat de gemeente een nieuwe bestemming geeft aan het gebied.

 1. Vlaams Belang distantieert zich van homofobe uitspraken van gemeenteraadslid Ben Bessemans
  Liedekerke
  1

  Vlaams Belang distanti­eert zich van homofobe uitspraken van gemeente­raads­lid Ben Bessemans

  Het Vlaams Belang laat weten dat het partijbestuur van de partij zich zal buigen over de uitspraken die gemeenteraadslid Ben Bessemans donderdagavond deed tijdens de gemeenteraad. Hij gaf aan zich te onthouden bij de stemming over een regenboogzebrapad: “Omdat ik nog normaal ben”. Volgens Vlaams Belang gaan de uitspraken volledig in tegen de waarden die de partij wil uitdragen.
 2. RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Frietschuurtje: “Nog geen moment beklaagd”
  PREMIUM
  Liedekerke

  RESTOTIP. ‘t Schuurtje na 14 jaar omgetoverd tot ‘t Friet­schuur­tje: “Nog geen moment beklaagd”

  Deze week stellen we u geen restaurant of brasserie voor, wél een oude bekende. Al is het onder een andere naam. Taverne ‘t Schuurtje uit de Houtmarktstraat werd enkele maanden geleden omgedoopt tot ‘t Frietschuurtje. Na veertien jaar wilden uitbaters Jimmy Minner (46) en Nele Kiekens (47) een nieuw hoofdstuk beginnen, met corona als druppel die de emmer deed overlopen. “De switch van taverne naar frituur hebben we ons nog geen moment beklaagd”, klink het. Wij gingen zelf ook een frietje steken, vergezeld met de originele vol-au-vent en stoofvlees van ‘t Schuurtje. Meer restotips lees je hier.