Kris Van der Perre, voorzitter van de Heemkundige Kring Iddergem, slagers Kris en Jos en volksfiguur Gerrit Borreman aan de kerk van Iddergem met de varkenskop.
Volledig scherm
Kris Van der Perre, voorzitter van de Heemkundige Kring Iddergem, slagers Kris en Jos en volksfiguur Gerrit Borreman aan de kerk van Iddergem met de varkenskop. © Claudia Van den Houte

Varkenskopverkoop wordt mogelijk Vlaams immaterieel erfgoed

IddergemDe Sint-Antoniuskermis met de bekende varkenskopverkoop in Iddergem kan mogelijk worden erkend als Vlaams immaterieel erfgoed. Er werd daarvoor een traject opgestart.

 1. Supervrijwilliger Jacky Delcour op zeventigjarige leeftijd overleden
  Liedekerke

  Supervrij­wil­li­ger Jacky Delcour op zeventigja­ri­ge leeftijd overleden

  Bij hem thuis in de Molenstraat is Jacky Delcour woensdag in familiekring overleden. De bekende, soms ietwat eigenzinnige, maar immer aimabele Liedekerkenaar werd zeventig jaar. Op elk evenement in Liedekerke was Jacky te vinden, hoe groot of hoe klein ook. Was het niet om logistieke bijstand te verlenen, dan wel om een reportage te maken voor editiepajot.com. Jacky was sinds 1993 ook de sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en Kermis Opperstraat.
 1. Gezin moet appartement half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”
  Denderhoutem

  Gezin moet apparte­ment half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”

  Jens Van den abeele (32) moet met zijn vriendin en zoontje zijn appartement in de Molenstraat in Denderhoutem half juli verlaten omdat de gemeente Haaltert, die eigenaar is, er een noodwoning van wil maken. De gemeente doet wellicht niets onwettig, maar voor Jens en zijn gezin is het een zure appel om door te bijten. “Ik vind het verschrikkelijk dat we weg moeten voor een noodwoning, want ze zetten mensen op straat die in nood terechtkomen”, aldus Jens. De gemeente verzekert dat ze het gezin wil helpen.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers