De Anne Frankprijs ging dit jaar naar David Bazakana Bokana. Links op de foto David (winnaar 2022) en rechts Ulrich (winnaar 2021)
Volledig scherm
De Anne Frankprijs ging dit jaar naar David Bazakana Bokana. Links op de foto David (winnaar 2022) en rechts Ulrich (winnaar 2021) © rv

Twaalfjarige David Bazakana Bokana ontvangt Anne Frankprijs

DenderleeuwDe GO! basisschool Atheneum in Denderleeuw heeft voor de vierde keer op rij de Anne Frankprijs uitgereikt. Met deze prijs zet de school ‘actief burgerschap’ in de kijker. De prijs ging dit jaar naar David Bazakana Bokana.

 1. Coverband Midlive in Spanje bestolen van instrumenten: “Onze geplande optredens kunnen gelukkig doorgaan”
  Liedekerke

  Coverband Midlive in Spanje bestolen van instrumen­ten: “Onze geplande optredens kunnen gelukkig doorgaan”

  De Liedekerkse coverband Midlive is in Spanje bestolen van haar instrumenten. Onder meer piano’s, elektrische gitaren, monitors werden uit de bestelwagen geroofd, samen met twee reiskoffers vol kledij. “Ons optreden zondagavond kon gelukkig wel doorgaan”, zegt Hans Jünger, manager van de band. “Tijdens de jaarmarkt van Liedekerke zal er wel geld ingezameld worden.”
 2. Ridwane M’Barki (FCV Dender) na vlotte bekerwinst tegen RFC Wetteren: “Competitieduel op RWDM wordt andere koek”
  voetbal challenger pro league

  Ridwane M’Barki (FCV Dender) na vlotte bekerwinst tegen RFC Wetteren: “Competi­tie­du­el op RWDM wordt andere koek”

  FCV Dender moest het gaspedaal niet eens diep induwen om tweedenationaler Wetteren met ruim verschil (4-0) uit de beker te kieperen. Er was een glansrol voor M’Barki weggelegd. De spits, die tegen Lommel op de bank begon, scoorde en gaf twee assists. “Ik kreeg een signaal van coach Van Acker en was geprikkeld.” De coach van Dender staat tegen RWD Molenbeek voor een moeilijke keuze, want ook Rajsel pikte bij zijn invalbeurt een doelpuntje mee.