Schepen en deelneemster Sofie Renders, deelnemer Pieter Van Ginderdeuren en Eva Meerpoel van Samenlevingsopbouw bij de start van de ‘Inleefweek Armoede’ in Denderleeuw.
Volledig scherm
Schepen en deelneemster Sofie Renders, deelnemer Pieter Van Ginderdeuren en Eva Meerpoel van Samenlevingsopbouw bij de start van de ‘Inleefweek Armoede’ in Denderleeuw. © Claudia Van den Houte

Twaalf gezinnen moeten rondkomen met 60 euro per volwassene tijdens ‘Inleefweek Armoede’: “Altijd afgevraagd hoe mensen in armoede het klaarspelen”

DenderleeuwHoe voelt het om in armoede te leven? Dat zullen twaalf gezinnen uit Denderleeuw de komende zeven dagen aan den lijve ondervinden. Tijdens de ‘Inleefweek Armoede’ zullen ze proberen rond te komen met zestig euro per volwassene. De Inleefweek werd woensdagavond afgetrapt met een intake voor alle deelnemers op het OCMW.

 1. Drankenhandels blijven met tienduizenden euro’s aan leeggoed achter na faillissement Léberg Bronnen
  PREMIUM
  Liedekerke
  1

  Drankenhan­dels blijven met tienduizen­den euro’s aan leeggoed achter na faillisse­ment Léberg Bronnen

  Het faillissement van Minak, de bvba achter de bekende water- en frisdrankenproducent Léberg Bronnen, blijft nazinderen. Er zijn tal van schuldeisers, maar drankenhandels zijn al zeker dat ze geen cent gaan terugzien. Zij zitten al een jaar opgescheept met een lading leeggoed. “Bij mij gaat het om een honderden bakken, maar sommige collega’s zitten met tien keer zoveel leeggoed”, klinkt het. “We werden maandenlang aan het lijntje gehouden alsof we debielen zijn.”
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt