Facebookgroep-oprichter Ronny Van Laethem met enkele medewerkers aan de vroegere beenhouwerij van Tacos.
Volledig scherm
Facebookgroep-oprichter Ronny Van Laethem met enkele medewerkers aan de vroegere beenhouwerij van Tacos. © Claudia Van den Houte

Slagerij Tacos verhuist naar Liedekerke na plannen voor Jumbo

DenderleeuwDe slagerij van Tacos, in de Kon. Astridstraat in Denderleeuw, verhuist vanaf woensdag 2 juni naar de Opperstraat in Liedekerke.

 1. Meerderheidspartijen botsen over verkeersborden: voorstel oud-burgemeester Michel Casteur goedgekeurd met wisselmeerderheid
  Ninove

  Meerder­heids­par­tij­en botsen over verkeers­bor­den: voorstel oud-burgemees­ter Michel Casteur goedge­keurd met wisselmeer­der­heid

  Op de gemeenteraad van dinsdagavond zat het scheef tussen meerderheidspartijen Open Vld en Samen... over verkeersborden. Oud-burgemeester en gemeenteraadslid Michel Casteur (Open Vld) wil dat een expert zich buigt over de vele overbodige verkeersborden in Ninove. Volgens schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen-Groen) zijn er geen ernstige problemen en wil Casteur een kennis aanstellen. Zijn fractie stemde tegen. Meerderheidspartij Open Vld en oppositiepartijen Forza Ninove en N-VA keurden Casteurs voorstel goed.
 2. Agentschap Opgroeien over sluiting kinderopvang De Bengeltjes: “Beslissing genomen omdat we ons ernstige zorgen maken over kwaliteit, veiligheid en gezondheid van kinderen in opvang”
  Denderleeuw

  Agentschap Opgroeien over sluiting kinderop­vang De Bengeltjes: “Beslissing genomen omdat we ons ernstige zorgen maken over kwaliteit, veiligheid en gezondheid van kinderen in opvang”

  Het Agentschap Opgroeien heeft beslist om kinderopvang De Bengeltjes in Denderleeuw te sluiten omdat het zich ernstig zorgen maakt over de kwaliteit, veiligheid en gezondheid van de kinderen in de crèche. De vergunning van de opvang werd ingetrokken. Uit de verslagen van de Zorginspectie blijkt onder andere dat er bij elke controle meer kinderen dan vergund en minder begeleiders dan vereist aanwezig waren in het kinderdagverblijf.