De provincieraad van Oost-Vlaanderen, met voorzitter Phaedra Van Keymolen (links op de foto) huldigt viroloog Steven Van Gucht uit Denderleeuw.
Volledig scherm
De provincieraad van Oost-Vlaanderen, met voorzitter Phaedra Van Keymolen (links op de foto) huldigt viroloog Steven Van Gucht uit Denderleeuw. © rv

Provincieraad huldigt viroloog Steven Van Gucht en Oost-Vlamingen in zorgsector

Denderleeuw/Haaltert/GentDe provincieraad van Oost-Vlaanderen heeft vier Verdienstelijke Oost-Vlamingen in de zorg gehuldigd voor hun bijzondere verdiensten tijdens de coronaperiode.

 1. Bart is ‘veiligste vrachtwagenchauffeur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik in een vrachtwagen”
  PREMIUM
  Affligem/Willebroek

  Bart is ‘veiligste vrachtwa­gen­chauf­feur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik in een vrachtwa­gen”

  Bart De Smedt (50) uit Affligem is De Gouden Ridder van de Weg 2022, een jaarlijkse bekroning voor een vrachtwagenchauffeur die al tien jaar ongevallenvrij rijdt. De chauffeur van Nedcargo Logistics uit Willebroek doet zelfs straffer, want in zijn carrière van twintig jaar was hij nog nooit bij een ongeval betrokken. “Geluk op de baan speelt een rol”, aldus Bart.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. Tovenaarsfeesten zijn veertig jaar na allereerste editie terug: “Terug in de tijd met oude ambachtenmarkt en braderie, maar ook modern feest met Willy Sommers”
  Iddergem

  Tovenaars­fees­ten zijn veertig jaar na allereer­ste editie terug: “Terug in de tijd met oude ambachten­markt en braderie, maar ook modern feest met Willy Sommers”

  De Tovenaarsfeesten in Iddergem zijn komend weekend terug van weggeweest. De bekende feesten werden veertig jaar geleden opgestart en waren jarenlang een traditie in Iddergem, maar waren intussen doodgebloed. Meer dan tien jaar na de laatste en veertig jaar na de eerste editie zijn ze nu opnieuw springlevend.