Jan De Nul (CD&V Denderleeuw)
Volledig scherm
Jan De Nul (CD&V Denderleeuw) © Claudia Van den Houte

Nieuw toewijzingsreglement voor sociale woningen: meer voorrang voor wie sterkere binding heeft met Denderleeuw

Het gemeentebestuur van Denderleeuw werkt aan een nieuw toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen. Dat zal mensen die bijvoorbeeld in Denderleeuw zijn opgegroeid of lange tijd in de gemeente hebben gewoond, meer voorrang geven. De gemeente wil daarmee de eigen bevolking meer kansen geven op een sociale huurwoning en de inwijking van buiten Denderleeuw tegengaan.

3 reacties

 • luc de neve

  2 jaar geleden
  wat de uitslagen van de laatste twee verkiezingen (mei en oktober) al niet kunnen doen, dit had inderdaad de norm moeten zijn en blijven
 • regina haegeman

  2 jaar geleden
  Bravo voor deze beslissing , hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen, ik hoop dat mijn stad Aalst en alle andere steden en gemeenten Uw voorbeeld zullen volgen !
 • Peggie Van Audenhove

  2 jaar geleden
  Dit zou de norm moeten zijn en niet mogen beschouwd worden als een 'uitzonderingsmaatregel'. Het is maar omdat de plaatselijke bevolking van Denderleeuw zich er niet meer thuis, welkom of veilig voelt, en omdat er meer mensen wegtrekken dat er nu een lichtje gaat branden bij de gemeente en ze beslissen om er eindelijk iets te gaan aan doen. Rijkelijk te laat voor velen, maar toch beter dan niets.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!