Doordat de Vlamovenvijver in Denderleeuw bijna verdwenen is, lieten vele vissen het leven.
Volledig scherm
Doordat de Vlamovenvijver in Denderleeuw bijna verdwenen is, lieten vele vissen het leven. © Van den Stockt

Honderden vissen sterven in uitgedroogde Vlamovenvijver: “Gemeente had dieren eerder al moeten verplaatsen. Dit had vermeden kunnen worden”

De verdroging van de Vlamovenvijver blijkt trieste gevolgen te hebben: Naar schatting honderden vissen zijn gestorven. “Ik zou kunnen huilen. Ik kom hier al van kinds af aan. Dit heb ik in die dertig jaar dat ik hier kom nog nooit gezien”, zegt buurtbewoner Jeroen Van den Stockt. Volgens Joost Mertens van Natuurpunt Denderleeuw speelt onder meer de lage grondwaterstand en de leemontginning een rol in de verdroging van de vijver.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'