Langs de E40 moet er een kmo-zone verrijzen.
Volledig scherm
Langs de E40 moet er een kmo-zone verrijzen. © Studiebureau D+A

Groen licht voor herontwikkeling Dekaply-site tot KMO-zone

DenderleeuwDe Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de herontwikkeling van de site Dekaply of Wildebeek in Denderleeuw tot een zone voor KMO’s.

 1. E40 richting Gent gaat twee nachten dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat
  Dilbeek/Ternat

  E40 richting Gent gaat twee nachten dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat

  De E40 tussen Groot-Bijgaarden en Ternat gaat volgende week twee nachten volledig dicht richting Gent. Er worden nieuwe portieken boven de snelweg geplaatst die nodig zijn voor de voorziene rijstrooksignalisatie. Het is een volgende stap in het project om een spitsstrook op de E40 in te voeren. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst in totaal negen nieuwe portieken, waarvan er al zes eind 2020 werden geplaatst.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Man krijgt 6 maanden cel voor racistische beledigingen tegen RTBF-weervrouw: “Heb geen spijt, ik zal in de toekomst nog venijniger zijn”
  Brussel, Hannuit

  Man krijgt 6 maanden cel voor racisti­sche beledigin­gen tegen RTBF-weervrouw: “Heb geen spijt, ik zal in de toekomst nog venijniger zijn”

  Een man uit Hannuit is veroordeeld tot 6 maanden cel, waarvan 15 dagen effectief, voor een racistische scheldtirade tegen Cécile Djunga. De toenmalige weervrouw bij RTBF had in een video het aanhoudende racisme waarmee ze moest omgaan sinds haar aanstelling bij de zender aangekaart. Het leverde haar echter nog meer haatberichten op.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den