Onder meer op de dorpsplein aan de kerk van Denderleeuw zou er betalend parkeren worden ingevoerd.
Volledig scherm
Onder meer op de dorpsplein aan de kerk van Denderleeuw zou er betalend parkeren worden ingevoerd. © Claudia Van den Houte

Gemeentebestuur duidt zones aan voor betalend parkeren in centrum

DenderleeuwHet gemeentebestuur gaat betalend parkeren invoeren in het dorpscentrum van Denderleeuw en heeft al zones voor betalend parkeren aangeduid. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Gemeentebestuur doet plannen en projecten voor totale herinrichting dorpscentrum uit de doeken: “Denderleeuw zal ware metamorfose ondergaan”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Gemeentebe­stuur doet plannen en projecten voor totale herinrich­ting dorpscen­trum uit de doeken: “Dender­leeuw zal ware metamorfo­se ondergaan”

  Het gemeentebestuur heeft de plannen uit de doeken gedaan voor de totale herinrichting van het dorpscentrum tijdens een digitaal inspraakmoment voor de plaatselijke handelaars. Er was bij hen wat ongerustheid, vooral over het mogelijk betalend parkeren. Er staan al verschillende projecten op stapel: van een mix van woongelegenheden en commerciële ruimten met ondergrondse parking over een autoluw centrum met een nieuw parkeerbeleid tot het al aangekondigde nieuwe Denderpark.