Jan De Nul (CD&V Denderleeuw)
Volledig scherm
Jan De Nul (CD&V Denderleeuw) © Claudia Van den Houte

Gemeente zit donderdag samen met minister over toekomst inwoners wijk Hemelrijk

DenderleeuwHet gemeentebestuur van Denderleeuw heeft donderdag een overleg met Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) om de toekomst van de inwoners van wijk Hemelrijk te bespreken.

 1. Bewoners Hemelrijk enorm aangedaan dat ze hun sociale woning na veertig jaar moeten verlaten: “Hier gaan drama’s gebeuren”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Bewoners Hemelrijk enorm aangedaan dat ze hun sociale woning na veertig jaar moeten verlaten: “Hier gaan drama’s gebeuren”

  Heel wat oudere bewoners van de wijk Hemelrijk zitten in zak en as. De sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco-Werkerswelzijn gaat er 98 sociale woningen afbreken en volledig renoveren. De huidige bewoners, waarvan sommigen er al 45 jaar wonen, moeten gedwongen verhuizen en mogen niet terugkeren. “Dit is onmenselijk, een schande”, klinkt het bij hen.
 2. E40 richting Gent gaat twee nachten dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat
  Dilbeek/Ternat

  E40 richting Gent gaat twee nachten dicht tussen Groot-Bijgaarden en Ternat

  De E40 tussen Groot-Bijgaarden en Ternat gaat volgende week twee nachten volledig dicht richting Gent. Er worden nieuwe portieken boven de snelweg geplaatst die nodig zijn voor de voorziene rijstrooksignalisatie. Het is een volgende stap in het project om een spitsstrook op de E40 in te voeren. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst in totaal negen nieuwe portieken, waarvan er al zes eind 2020 werden geplaatst.
 1. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"

 2. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus