Het dorpscentrum van Denderleeuw.
Volledig scherm
Het dorpscentrum van Denderleeuw. © Claudia Van den Houte

Gemeente stelt ontwerpbureau aan voor heraanleg publieke ruimte bij vernieuwing dorpscentrum

DenderleeuwDe gemeenteraad heeft het licht op groen gezet om een ontwerpbureau in te schakelen voor de heraanleg van de publieke ruimte in het dorpscentrum.

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Gemeentebestuur doet plannen en projecten voor totale herinrichting dorpscentrum uit de doeken: “Denderleeuw zal ware metamorfose ondergaan”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Gemeentebe­stuur doet plannen en projecten voor totale herinrich­ting dorpscen­trum uit de doeken: “Dender­leeuw zal ware metamorfo­se ondergaan”

  Het gemeentebestuur heeft de plannen uit de doeken gedaan voor de totale herinrichting van het dorpscentrum tijdens een digitaal inspraakmoment voor de plaatselijke handelaars. Er was bij hen wat ongerustheid, vooral over het mogelijk betalend parkeren. Er staan al verschillende projecten op stapel: van een mix van woongelegenheden en commerciële ruimten met ondergrondse parking over een autoluw centrum met een nieuw parkeerbeleid tot het al aangekondigde nieuwe Denderpark.