Nog maar enkele dagen geleden gebeurde op de Expresweg N45 aan het kruispunt met de Eigenstraat en Wildebeekstraat een ongeval - nog over de grens met Denderhoutem, op grondgebied Haaltert. Al was er in dit geval geen conflictsituatie: Een bestuurster stond gewoon te wachten aan de rode lichten in de richting van Ninove toen ze achteraan werd aangereden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog maar enkele dagen geleden gebeurde op de Expresweg N45 aan het kruispunt met de Eigenstraat en Wildebeekstraat een ongeval - nog over de grens met Denderhoutem, op grondgebied Haaltert. Al was er in dit geval geen conflictsituatie: Een bestuurster stond gewoon te wachten aan de rode lichten in de richting van Ninove toen ze achteraan werd aangereden. © RV

Denderleeuw wil alle verkeerslichten conflictvrij, kruispunt N45-Wildebeekstraat komt in 2022 al aan de beurt

DenderleeuwHet gemeentebestuur van Denderleeuw wil alleen nog conflictvrije verkeerslichten op haar grondgebied en wendt zich daarvoor tot het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de beheerder van gewestwegen. Dat is alvast het plan om het kruispunt op de expresweg N45 met de Wildebeekstraat volgend jaar aan te pakken.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Gemeentebestuur doet plannen en projecten voor totale herinrichting dorpscentrum uit de doeken: “Denderleeuw zal ware metamorfose ondergaan”
  PREMIUM
  Denderleeuw

  Gemeentebe­stuur doet plannen en projecten voor totale herinrich­ting dorpscen­trum uit de doeken: “Dender­leeuw zal ware metamorfo­se ondergaan”

  Het gemeentebestuur heeft de plannen uit de doeken gedaan voor de totale herinrichting van het dorpscentrum tijdens een digitaal inspraakmoment voor de plaatselijke handelaars. Er was bij hen wat ongerustheid, vooral over het mogelijk betalend parkeren. Er staan al verschillende projecten op stapel: van een mix van woongelegenheden en commerciële ruimten met ondergrondse parking over een autoluw centrum met een nieuw parkeerbeleid tot het al aangekondigde nieuwe Denderpark.