Schepen Sofie Renders, minister Hilde Crevits, schepen Jan De Nul en burgemeester Jo Fonck bij het handelspand in de Stationsstraat dat de gemeente Denderleeuw aankocht en een nieuwe invulling zal krijgen.
Volledig scherm
Schepen Sofie Renders, minister Hilde Crevits, schepen Jan De Nul en burgemeester Jo Fonck bij het handelspand in de Stationsstraat dat de gemeente Denderleeuw aankocht en een nieuwe invulling zal krijgen. © Claudia Van den Houte

Denderleeuw pakt leegstand aan met ‘profploeg’ en extra middelen van minister Crevits

DenderleeuwDe gemeente Denderleeuw doet een beroep op de ‘profploeg’ om de leegstand aan te pakken en hoopt ook gebruik te kunnen maken van de extra relancemiddelen voor handelskernversterking die minister Hilde Crevits maandag kwam voorstellen in Denderleeuw. Denderleeuw is één van de eerste Vlaamse steden en gemeenten waar het expertenteam van de profploeg langsgaat om winkelgebieden of specifieke buurten op te herwaarderen.

 1. Tovenaarsfeesten zijn veertig jaar na allereerste editie terug: “Terug in de tijd met oude ambachtenmarkt en braderie, maar ook modern feest met Willy Sommers”
  Iddergem

  Tovenaars­fees­ten zijn veertig jaar na allereer­ste editie terug: “Terug in de tijd met oude ambachten­markt en braderie, maar ook modern feest met Willy Sommers”

  De Tovenaarsfeesten in Iddergem zijn komend weekend terug van weggeweest. De bekende feesten werden veertig jaar geleden opgestart en waren jarenlang een traditie in Iddergem, maar waren intussen doodgebloed. Meer dan tien jaar na de laatste en veertig jaar na de eerste editie zijn ze nu opnieuw springlevend.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.