Schepen van Sport Yves De Smet en Kim Barbé van Maspoe, organisator van de City Nightrun in Denderleeuw, aan de nieuwbouw van de brandweer en gemeentelijke technische dienst.
Volledig scherm
Schepen van Sport Yves De Smet en Kim Barbé van Maspoe, organisator van de City Nightrun in Denderleeuw, aan de nieuwbouw van de brandweer en gemeentelijke technische dienst. © Claudia Van den Houte

Denderleeuw krijgt eerste City Nightrun doorheen zestien gebouwen: “Denderleeuw op positieve manier in de kijker zetten”

DenderleeuwDe vereniging Maspoe organiseert voor het eerst een City Nightrun in Denderleeuw. Die gaat op zaterdag 20 november door zestien gebouwen, van de nieuwbouw voor de brandweer en de gemeentelijke technische dienst over Rendac tot de raadzaal van het gemeentehuis.

 1. Nieuwe site Veldstraat voor brandweer en gemeentediensten digitaal geopend: “Verschil met oude locatie is groot, een hele vooruitgang”
  Denderleeuw

  Nieuwe site Veldstraat voor brandweer en gemeente­dien­sten digitaal geopend: “Verschil met oude locatie is groot, een hele vooruit­gang”

  De nieuwe site voor de brandweer en de gemeentelijke technische dienst in de Veldstraat is zaterdag geopend. De opening gebeurde door de coronacrisis digitaal via een filmpje dat online werd gelanceerd. De nieuwe locatie betekent een hemelsbreed verschil voor de brandweer en de technische dienst, die bijna negen jaar nadat de gemeente de site kocht eindelijk een nieuwe thuis hebben.
 2. Organisator Maspoe verwelkomt drukte opnieuw na stil coronajaar: “Events dichter op elkaar deze zomer, maar blij weer te kunnen starten”
  Denderleeuw/Ninove

  Organisa­tor Maspoe verwelkomt drukte opnieuw na stil coronajaar: “Events dichter op elkaar deze zomer, maar blij weer te kunnen starten”

  Na anderhalf jaar waarin er amper evenementen waren door corona, schiet de organisatie Maspoe opnieuw uit de startblokken, met heel wat events deze zomer en dit najaar. Starten doen Kim Barbé en Benjamin Adam met een nieuwe Stratenloop in Welle op 30 juli, naast de al bestaande Stratenloop in Denderleeuw. Verder zijn er onder andere nog de Zomerconcerten en ‘De Stautste Ninovieter’ in Ninove deze zomer, de Grootste Rommelmarkt in Welle in september en liefst twaalf nightruns in de ruime regio in het najaar.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.