Organisatoren Eddy Platteau, Frank De Saedeleer en Gaston Bogaert van het Davidsfonds met enkele windturbines op achtergrond.
Volledig scherm
Organisatoren Eddy Platteau, Frank De Saedeleer en Gaston Bogaert van het Davidsfonds met enkele windturbines op achtergrond. © rv

Davidsfonds organiseert ‘zotte’ zomerzoektocht naar windmolens

Denderleeuw/WelleDe Davidsfonds-afdelingen van Denderleeuw, Welle en Teralfene organiseren een ‘zotte’ zomerzoektocht en willen daarmee ook de lokale handelaars een duwtje in de rug geven.

 1. Vlaamse Hockey Liga en Emy Geyskens promoten fair play en respect in de hockeysport met nieuw leesboekje
  Ternat

  Vlaamse Hockey Liga en Emy Geyskens promoten fair play en respect in de hockey­sport met nieuw leesboekje

  Op de terreinen van de Green Devils hockeyclub in Ternat werd deze week een gloednieuw leesboekje voorgesteld. Met ‘JAWEL, wij willen een FIJN spel!’ wil de Vlaamse Hockey Liga in samenwerking met de kinderboekenschrijfster Emy Geyskens en uitgeverij Averbode fair play en respect bij de sport promoten. “Pesterijen op en naast het veld kunnen veel pijn aanrichten”, aldus Joëlle Dick, verantwoordelijk voor de Fair Play projecten van de Vlaamse Hockey Liga.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.