Magda Mertens in café Key-Boys in Iddergem.
Volledig scherm
PREMIUM
Magda Mertens in café Key-Boys in Iddergem. © Claudia Van den Houte

Cafébazin Magda zegt klanten na 43 jaar vaarwel: doek valt na bijna 70 jaar over café Key-Boys

IddergemCafé Key-Boys is na bijna 70 jaar definitief gesloten. Magda Mertens (67) stond er meer dan 43 jaar achter de toog, maar heeft afscheid genomen van haar klanten. Haar ouders richtten het café in de Hoekstraat in Iddergem in 1953 op. Een jaar later werd Magda in het café geboren. “Veel veranderingen hebben we nooit gedaan in het café. De klanten voelden zich hier thuis zoals het was. De vloer is zelf nog dezelfde als in 1953", vertelt Magda. “Op sommige klanten kon je de klok gelijk zetten. Als er iemand eens niet kwam, was ik soms al ongerust.”

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  9

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Bakker David De Mey (51) geeft er de brui aan: “De bakkersstiel is echt niet meer prettig”
  PREMIUM
  Liedekerke

  Bakker David De Mey (51) geeft er de brui aan: “De bakkers­stiel is echt niet meer prettig”

  De gekende bakkerij De Mey in de Meersstraat is niet meer. David De Mey (51) geeft er definitief de brui aan waardoor de familiezaak na zo’n zeventig jaar verdwijnt. “Moegetergd”, zegt hij. “Het is echt niet meer plezant.” Hij heeft het dan vooral over de opgelopen kosten terwijl de broodprijzen laag blijven. Een concurrentiestrijd met de supermarkten die hij niet meer kon winnen, zegt hij zelf.
 3. 8 tips voor een verkoelende wandeling in de Vlaamse Ardennen: van ravotten in het Kluisbos tot kuieren tussen loslopende runderen of gewoon genieten van de pracht van het Brakelbos
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  8 tips voor een verkoelen­de wandeling in de Vlaamse Ardennen: van ravotten in het Kluisbos tot kuieren tussen loslopende runderen of gewoon genieten van de pracht van het Brakelbos

  Nu de hittegolf officieel van start is gegaan, zoeken we allemaal op alle mogelijke manieren verkoeling. Dat kan bijvoorbeeld door een wandeling, en dan liefst nog in een bos waar veel schaduw te vinden is. In de Vlaamse Ardennen zijn er mooie pareltjes die je wandelend kan ontdekken. Wij zetten alvast acht tips op een rijtje waar je in het zuiden van Oost-Vlaanderen je hart kan ophalen. We leiden je onder meer tussen loslopende runderen in Ename, naar het kindvriendelijke Kluisbos, het sfeervolle Park van Breivelde, de Maarkedalse Z+-route met opmerkelijk zitbanken en trekken zelfs op oorlogspad in Gavere. Ontdek het hier en laat je inspireren.