Archiefbeeld binnenspeeltuin Kakelbont
Volledig scherm
Archiefbeeld binnenspeeltuin Kakelbont © Claudia Van den Houte

Binnenspeeltuin niet te spreken over plotse verplichte sluiting: “Dit wordt serieuze financiële kater”

DenderleeuwBinnenspeeltuinen moesten zaterdag onverwachts sluiten en moeten dichtblijven tot 28 januari. Dat was voor velen een bittere pil, onder meer voor de uitbaters van binnenspeeltuin Kakelbont in Denderleeuw.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Verplichte sluiting binnenspeeltuinen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”
  Erondegem

  Verplichte sluiting binnen­speel­tui­nen wordt zware dobber: “Geen idee of we dit nog een keer overleven”

  Gedekte tafels met ballonnen in een onverlichte en afkoelende zaal. Zo zag binnenspeeltuin FunnyDay in Erondegem er zaterdagnamiddag uit. “Na de bekendmaking van de maatregelen vrijdagavond gingen we er van uit dat we onder het horeca-protocol open mochten en dat kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moesten dragen. De verplichte sluiting is een totale verrassing.”