Initiatiefneemster Candy Stockmans en Ellen De Smedt van binnenspeeltuin Kakelbont.
Volledig scherm
Initiatiefneemster Candy Stockmans en Ellen De Smedt van binnenspeeltuin Kakelbont. © rv

Binnenspeeltuin Kakelbont houdt prikkelarme speelmomenten voor kinderen met autisme: “Zowel ouders als kinderen moeten zich hier goed kunnen voelen”

DenderleeuwIn binnenspeeltuin Kakelbont kunnen kinderen met autisme tweemaandelijks terecht voor een prikkelarm speelmoment. Uitbaatster Ellen De Smedt werkt daarvoor samen met Candy Stockmans, die zelf in haar familie in aanraking kwam met autisme.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Cafébazin Magda zegt klanten na 43 jaar vaarwel: doek valt na bijna 70 jaar over café Key-Boys
  PREMIUM
  Iddergem

  Cafébazin Magda zegt klanten na 43 jaar vaarwel: doek valt na bijna 70 jaar over café Key-Boys

  Café Key-Boys is na bijna 70 jaar definitief gesloten. Magda Mertens (67) stond er meer dan 43 jaar achter de toog, maar heeft afscheid genomen van haar klanten. Haar ouders richtten het café in de Hoekstraat in Iddergem in 1953 op. Een jaar later werd Magda in het café geboren. “Veel veranderingen hebben we nooit gedaan in het café. De klanten voelden zich hier thuis zoals het was. De vloer is zelf nog dezelfde als in 1953", vertelt Magda. “Op sommige klanten kon je de klok gelijk zetten. Als er iemand eens niet kwam, was ik soms al ongerust.”