De oudere bewoners van de wijk Hemelrijk zijn zwaar aangedaan dat ze hun woning na zoveel jaren moeten verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
De oudere bewoners van de wijk Hemelrijk zijn zwaar aangedaan dat ze hun woning na zoveel jaren moeten verlaten. © Claudia Van den Houte

Bewoners Hemelrijk enorm aangedaan dat ze hun sociale woning na veertig jaar moeten verlaten: “Hier gaan drama’s gebeuren”

DenderleeuwHeel wat oudere bewoners van de wijk Hemelrijk zitten in zak en as. De sociale huisvestingsmaatschappij Dewaco-Werkerswelzijn gaat er 98 sociale woningen afbreken en volledig renoveren. De huidige bewoners, waarvan sommigen er al 45 jaar wonen, moeten gedwongen verhuizen en mogen niet terugkeren. “Dit is onmenselijk, een schande”, klinkt het bij hen.

 1. Op huizenjacht in... Liedekerke: “Huizen in residentiële wijken aan Liedekerkebos verkopen als zoete broodjes”
  PREMIUM
  Liedekerke

  Op huizen­jacht in... Liedekerke: “Huizen in residen­tiële wijken aan Liedekerke­bos verkopen als zoete broodjes”

  De Pajotse gemeente Liedekerke. Met haar eigenzinnige inwoners en de schimpnaam ‘Stad Berrevoesj’. Het weerhoudt mensen niet om massaal op de immomarkt in de gemeente te springen. De bruisende en levendige Dendergemeente heeft dan ook heel wat troeven in handen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe stek. “Bij de helft van onze verkopen gingen we het afgelopen jaar zelfs boven onze vraagprijzen”, zegt Sofie De Nys van immokantoor Deckers. Lees hier alle afleveringen uit onze rubriek Huizenjacht.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype