Buurtbewoners Fanuel Dewever, Nathalie De Tollenaere en Carla Vanmulders zijn een petitie gestart tegen het afschaffen van de overweg in de Terjodenstraat in Welle.
Volledig scherm
Buurtbewoners Fanuel Dewever, Nathalie De Tollenaere en Carla Vanmulders zijn een petitie gestart tegen het afschaffen van de overweg in de Terjodenstraat in Welle. © Claudia Van den Houte

Al meer dan duizend mensen tekenen petitie tegen sluiting spooroverweg Terjodenstraat

Welle/HaaltertDe petitie die buurtbewoners hebben opgestart tegen de plannen van spoorwegbeheerder Infrabel om de spooroverweg in de Terjodenstraat in Welle te sluiten, is al door meer dan duizend mensen ondertekend.

 1. Gemeentelijke basisscholen sluiten tot 10 maart, activiteiten voor kinderen opgeschort
  Ternat
  1

  Gemeente­lij­ke basisscho­len sluiten tot 10 maart, activitei­ten voor kinderen opgeschort

  Het lokaal bestuur van Ternat treft grondige maatregelen om een stijging van het aantal coronabesmettingen bij kinderen in te dijken. De voorbije dagen was er een sterke stijging van het aantal besmettingen bij jongeren onder de 13 jaar. Daarom besloot de gemeente om zowel de kleuter- als de lagere school van de gemeentelijke basisscholen De Kiem Wambeek en De Kiem Lombeek tot en met woensdag 10 maart te sluiten. De scholen schakelen over op afstandsonderwijs. Ook alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 13 jaar worden met onmiddellijke ingang opgeschort. Het samenscholingsverbod wordt ook naar kinderen uitgebreid.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven