De man die in het Oost-Vlaamse Denderleeuw hakenkruisen aanbracht op onder meer woningen, is opgepakt door de lokale politie, maar later door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het gaat om een 61-jarige man.
Volledig scherm
De man die in het Oost-Vlaamse Denderleeuw hakenkruisen aanbracht op onder meer woningen, is opgepakt door de lokale politie, maar later door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat bevestigt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Het gaat om een 61-jarige man. © Koen Baten

61-jarige man uit Denderleeuw bekent belaging en plaatsen van hakenkruisen op gevels in Iddergem

Een 61-jarige man uit Denderleeuw zit achter de feiten van belaging bij enkele bewoners van vreemde origine in Iddergem. Na intensief onderzoek van de recherche van Denderleeuw/Haaltert kon de verdachte, die hakenkruisen had aangebracht op onder meer woningen, geïdentificeerd worden. Bij een huiszoeking werden bezwarende materialen aangetroffen. De man is intussen vrijgelaten onder voorwaarden.

 1. Woning wordt voor de tweede keer in week tijd beklad met hakenkruisen: “Dit is geen vandalisme meer”

  Woning wordt voor de tweede keer in week tijd beklad met hakenkrui­sen: “Dit is geen vandalisme meer”

  Afgelopen nacht werden in Iddergem opnieuw op enkele gevels en een broodautomaat hakenkruisen achtergelaten. Ook één van de drie woningen die eerder deze week besmeurd werd, werd opnieuw geviseerd. De dader sloeg deze keer ook toe op een woning van mensen van vreemde origine in de Parochiestraat. “Dit is geen vandalisme meer, maar een gerichte daad naar inwoners van onze gemeente”, reageert burgemeester Jo Fonck.
 1. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk