Sportcomplex Palaestra in Petegem.
Volledig scherm
Sportcomplex Palaestra in Petegem. © Anthony Statius

Zwembad Palaestra tijdelijk gesloten

DeinzeHet zwembad Palaestra wordt vanaf morgen gesloten. Dit laat burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) weten.

 1. Hulplijn en activiteiten moeten jongeren door lockdown loodsen: “Jongeren helpen elkaar als één grote jeugdbeweging”
  PREMIUM
  Deinze

  Hulplijn en activitei­ten moeten jongeren door lockdown loodsen: “Jongeren helpen elkaar als één grote jeugdbewe­ging”

  Jongeren uit Deinze die het moeilijk hebben tijdens de lockdown, staan er niet alleen voor. Met het SJID-project — SJID staat voor ‘samen jong in Deinze — organiseert de stad Deinze samen met de jeugdverenigingen vanaf dit weekend wekelijks activiteiten. Daarnaast is er ook de TSJID-CHAT, een permanente hulplijn voor jongeren die zich eenzaam voelen en nood hebben aan een babbel. “Door hun leeftijdsgenoten in te schakelen, bereiken we veel meer jongeren,” zegt jeugdschepen Rutger De Reu (CD&V).
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Pottenbakker Paul (68) draait vogelhuisjes om lockdown te overbruggen: “Geen steun voor ambachtslui, dus zoek ik andere manieren om een inkomen te hebben”
  PREMIUM
  Meigem/Deinze

  Pottenbak­ker Paul (68) draait vogelhuis­jes om lockdown te overbrug­gen: “Geen steun voor ambachts­lui, dus zoek ik andere manieren om een inkomen te hebben”

  Ook ambachtslui hebben te lijden onder de coronacrisis. Vraag maar aan pottenbakker Paul Van Gompel (68) uit Meigem (Deinze). Hij moest zijn pottenbakkerij/koffiehuis ‘t Hoveke sluiten en ook workshops pottenbakken zijn voor onbepaalde tijd afgelast. “Om toch iets van inkomen te hebben én omdat ik een groot hart voor dieren heb, ben ik gestart met het draaien van vogelhuisjes. Een ideaal kerstgeschenk”, zegt Paul.
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand