Fun op de draaimolen in Deinze.
Volledig scherm
Fun op de draaimolen in Deinze. © Anthony Statius

Zomerkermis Deinze terug op vertrouwde plaats: “Alsof we oude vrienden terugzien”

DeinzeDe zomerkermis van Deinze is vrijdagavond van start gegaan. Vorig jaar stonden de foorkramers nog op de parking van de Brielpoort, maar nu vindt alles opnieuw plaats op de Markt.  

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Knip in oude Leiarm: “Zwemmers krijgen afgebakende zone zonder kajakkers en suppers”
  PREMIUM
  Astene/Deinze

  Knip in oude Leiarm: “Zwemmers krijgen afgebaken­de zone zonder kajakkers en suppers”

  De oude Leiearm in Astene (Deinze) wordt in twee stukken verdeeld. Op vraag van de stad Deinze legt De Vlaamse Waterweg een boeilijn ter hoogte van Vosselare Put en een tweede aan de ‘hoge bomen’, waar het Maaigemdijk-pad eindigt. Deze zone wordt tijdens de zomerdagen exclusief voorbehouden aan zwemmers en dus zijn kajaks, supboards en opblaasbare bootjes er niet meer toegelaten. “Een harde, maar noodzakelijke beslissing”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
 1. Stad Deinze opgelicht met vervalste factuur in bouwdossier cc Leietheater

  Oplichters maken stad Deinze 376.274 euro armer in bouwdos­sier

  De stad Deinze is het slachtoffer geworden van oplichting door derden. Voor de bouw van het toekomstig cultureel centrum Leietheater werd een valse factuur van 376.274,45 euro betaald aan een criminele organisatie. De feiten dateren van het voorjaar en het parket is met een gerechtelijk onderzoek bezig. “We hebben er alle vertrouwen in dat we ons geld gaan terugzien. De bouw van het Leietheater komt door het dossier niet in het gedrang”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).