Zaal Ter Wilgen wordt voorlopig nog gebruikt door verenigingen.
Volledig scherm
Zaal Ter Wilgen wordt voorlopig nog gebruikt door verenigingen. © Anthony Statius

Zaal Ter Wilgen brengt geld op voor het goede doel

Ook na de sloop blijft zaal Ter Wilgen iets betekenen voor de gemeenschap. Met de opbrengst van de verkoop van de feestzaal en het voetbalterrein in Petegem bouwde het Ter Wilgen Fonds een nieuw appartementsgebouw langs de N43 in Astene. “De huuropbrengst gaat naar sociale projecten in Deinze”, zegt voorzitter Jozef De Buck. Ondertussen blijven verenigingen welkom in zaal Ter Wilgen.

0 reacties

 1. Dentergem zoekt nieuwe uitbater voor horecazaak De Baliekouter
  Dentergem

  Dentergem zoekt nieuwe uitbater voor horecazaak De Baliekou­ter

  De huidige concessieovereenkomst loopt af en dus kan de zoektocht naar een nieuwe huurder starten. De horecazaak wordt druk bezocht door wandelaars, fietsers en bezoekers van het provinciaal domein. Het gaat om een concessie met een looptijd van drie jaar, vanaf januari 2023. Kandidaten moeten zich voor 15 september om 11 uur inschrijven, met een concreet voorstel en een korte toelichting over de aanpak en hoe de uitbating aansluit bij de doelgroepen en de functie van het provinciedomein.Wie interesse heeft, kan mee info vinden via www.dentergem.be/concessie-cafetaria-baliekouter .
 2. Juridische debatten kunstgrasvelden heropend na vernietiging PRUP Brielmeersen: “Ze liggen er onwettig en moeten worden uitgebroken”
  PREMIUM
  Deinze

  Juridische debatten kunstgras­vel­den heropend na vernieti­ging PRUP Brielmeer­sen: “Ze liggen er onwettig en moeten worden uitgebro­ken”

  Twee maanden nadat de plannen van provinciaal domein de Brielmeersen werden afgekeurd, lijkt Deinze met een nieuw probleem te zijn opgezadeld. Zo heropent de Raad van Vergunningsbetwistingen de debatten over de kunstgrasvelden van KMSK Deinze. De velden werden destijds opgenomen in het ruimtelijk uitvoeringsplan van de Brielmeersen, maar de plannen werden vernietigd door de Raad van State nadat er beroep werd aangetekend door Patrick Piens. “De kunstgrasvelden die er vandaag liggen, zijn dus onwettig en moeten eigenlijk worden uitgebroken", stelt hij.