Crooked Steps.
Volledig scherm
Crooked Steps. © Studio Brussel

Winnaars Nieuwe Lichting kleuren Deinse Feesten

DeinzeDe Deinse Feesten zonder muziek, dat zou maar een saaie boel worden. Zaterdag 31 juli was het evenementenplein al gereserveerd voor optredens voor de jeugd, maar de namen waren nog niet bekendgemaakt. Tot nu.

 1. Eerste toenadering tussen burgemeester Jan Vermeulen en Patrick Piens: “Er is een conflict tussen publieke en private belangen”
  PREMIUM
  Deinze

  Eerste toenade­ring tussen burgemees­ter Jan Vermeulen en Patrick Piens: “Er is een conflict tussen publieke en private belangen”

  Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en Patrick Piens, de man die met Deinze Koopcenter procedeert tegen verschillende projecten in Deinze, hebben voor het eerst aan tafel gezeten. Dit liet burgemeester Jan Vermeulen donderdagavond weten aan de gemeenteraad. Raadslid Bart Vermaercke (N-VA) vroeg om een bemiddelaar aan te stellen, maar dit voorstel werd door de meerderheidspartijen verworpen.
 2. Deinze huldigt Duurzame Helden
  Deinze

  Deinze huldigt Duurzame Helden

  De Stad Deinze heeft zaterdag vijf Duurzame Helden in de bloemetjes gezet. Op het Rheinbachplein mochten Op Wielekes van Gezinsbond Deinze en Fietsersbond Deinze, de creatieve plek De Plaats, Regenboog Deinze, de JoJo en buurtpunt Onder ‘t Perron in Landegem hun werking voorstelling. “Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente vierde Deinze samen met 109 andere Vlaamse steden en gemeenten de zevende verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “De focus dit jaar ligt op ‘Laat Niemand Achter’. Dit principe staat voor het engagement om armoede uit te roeien, om een einde te maken aan discriminatie en uitsluiting en om te verzekeren dat de meest kwetsbare groepen in onze samenleving alle kansen krijgen om mee te kunnen genieten van sociale, economische en ecologische duurzame vooruitgang. Deze lokale Duurzame Helden hebben een link met dit principe.”